جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۰۶
کد مطلب : 2302
توافق پشت پرده روسیه و غرب در عدم تحویل سامانه‌ اس۳۰۰ به ایران

سفیر ایران در مسکو با اشاره به اعمال فشار آمریکا، اروپا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی به روسیه درباره عدم تحویل سامانه اس ۳۰۰ به ایران گفت که روس‌ها با غرب به این تفاهم رسیدند در قبال عدم تحویل این سامانه به ایران، غربیها حق حمله.....
سید رضا سجادی سفیر ایران در مسکو بر استفاده از فرصت‌های موجود در روسیه تأکید کرد و گفت که این کشور ظرفیت‌ یک قاره دارد و از قاره بودن فقط جمعیت را کم دارد. ظرفیت‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی روسیه و گرایشات نزدیک دو کشور باعث می‌شود که ما نگاه مثبتی به ظرفیت‌های همکاری با روسیه داشته باشیم.
سجادی با ابراز ناخرسندی از اینکه برخی آگاهانه و برخی ناآگاهانه به سوءتفاهمات ایران و روسیه دامن می‌زنند، گفت: متاسفانه این افراد اجازه اینکه ظرفیت‌های روسیه در کشور ما شناخته شود را نمی‌دهند، در نتیجه ما به عنوان نمایندگی ایران در مسکو باید تلاش بیشتری داشته باشیم تا آن جهلی که ناشی ازعدم وجود اطلاعات درست نسبت به ظرفیت‌های روسیه است را برطرف کنیم.
سفیر کشورمان در مسکو در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص عدم تحویل موشک‌های اس ۳۰۰ به ایران گفت که روسیه در این قضیه طبعاً به دنبال منافع اقتصادی خود بوده است اما این کشور در یک مقطع با فشار از سوی چهار جریان آمریکا، اروپا، رژیم صهیونیستی و در نهایت متاسفانه برخی کشورهای عربی مواجه شد. این فشارها آنقدر شدید بود که هفته‌‌ای یک هیئت از یکی از این کشورها به روسیه می‌آمدند و روس‌ها را تحت فشار می‌گذاشتند و بعضا حتی تهدید می‌کردند که این معامله صورت نگیرد، به طبع هم جمع بندی روس‌ها این شد که خسارت سیاسی و بعضا اقتصادی ناشی از تحویل این سیستم بیش از منافعش خواهد بود بنابراین آنها به عنوان دولتی که مجبورند منافع کشورشان را حفظ کنند از این مسئله عقب نشینی کردند.
سفیر کشورمان در مسکو افزود که به عنوان سفیر ایران، این کار روس‌ها را تأیید نمی کند و بر این اساس هم برخوردهای لازم در این زمینه صورت گرفته است.
وی در عین حال گفت: قطعا هم معتقدیم که عدم انجام تعهد روسیه باعث خسارات خیلی بیشتری خواهد شد و اعتماد سایر کشورها را برای خرید اسلحه از این کشور از بین خواهد برد اما من علاقه‌مندم که مردم کشورم وقتی موضوعی را بررسی می‌کنند واقع‌بینانه و با اطلاعات درست آن را بررسی کنند و بدانند که مسائل پشت پرده چه بوده است.
سجادی در خصوص اینکه آیا روسیه با توجه به قطعنامه ۱۹۲۹ که فروش سلاح‌های تهاجمی به ایران را ممنوع می‌کند، از تحویل اس ۳۰۰ به ایران ممانعت کرده است؟ نیز گفت:‌ ادعای روس‌ها این است، اما واقعیت قضیه این است که اس ۳۰۰ یک سلاح تهاجمی نیست و یک سلاح پدافندی و تدافعی است یعنی اگر هواپیما یا موشکی خواست وارد حریم ما شود این سلاح در مقابله با آن تهاجم از ما دفاع می‌کند بنابراین حتی اگر قطعنامه ۱۹۲۹ را مقابل خود بگذاریم تناقضی در این باره وجود ندارد.
سفیر کشورمان در مسکو گفت: اینکه روسیه استدلال کرده که بحث قطعنامه موجب عدم تحویل اس ۳۰۰ بوده قابل قبول نیست، ما این را رسما به روس‌ها اعلام کردیم. آنها تحت فشارهایی که پیشتر به آن اشاره کردم و برای به خطر افتادن منافع ملی‌شان این موشک‌ها را به ایران تحویل ندادند. ضمن اینکه روس‌ها با غربی‌ها به این جمع‌بندی و توافق رسیده بودند که تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهند داد که نیروگاه اتمی بوشهر بمباران شود و یا حمله ای به آن صورت گیرد، این صرفا یک تحلیل شخصی نیست که روس‌ها با غرب به این تفاهم رسیدند که ما سیستم اس۳۰۰ را نمی‌دهیم و شما هم حق حمله به تاسیسات بوشهر را ندارید، در این تفاهم روس‌ها کنار کشیدند و قطعنامه را بهانه‌ این مسئله قرار دادند.

وی در خصوص اینکه آیا رژیم صهیونیستی پنج فروند هلیکوپتر به روسیه را در قبال عدم تحویل اس۳۰۰ به ایران داده است؟ گفت: از لحاظ منطقی وزن اینها اصلا با هم یکسان نیست، یعنی من بعید می‌دانم در چنین معامله‌ای این توافق صورت گرفته باشد.
سجادی اظهار داشت: بحث اس ۳۰۰ دارای وزن بالایی است به دلیل اینکه موضوع عدم حمله ایران را می‌توانست سبب بشود البته واقعیت قضیه این است که امنیت ایران توسط اس۳۰۰ و مسائلی از این دست تامین نمی‌شود، امنیت ایران را رزمندگان اسلام با جانفشانی‌هایی که در دفاع مقدس داشتند تضمین کردند و به دنیا فهماندند که ایرانی مسلمان و غیور با خون خود امنیت ملی کشورش را امضاء می‌کند و آن کسی که حماقت حمله به ایران را پیدا کند بازنده نهایی خواهد بود.
وی در خصوص طرح گام به گام که از سوی روسیه برای حل موضوع هسته‌ای ایران مطرح شده است واینکه آیا در این طرح همان مکانیسم قبلی یعنی تعلیق مطرح شده است؟ گفت: من در جریان جزییات طرح نیستم، یک ایده کلی در ابتدا مطرح شد و بعد متن پیشنهادی در سفر وزیر خارجه به روسیه تحویل وی شد و بعد هم قرار شد که ما جزئیات طرح را بررسی کنیم. در سفری هم که آقای ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه به تهران داشتند ما به دنبال این بودیم که ابهاماتی که در مورد خود طرح داشتیم و لازم بود دقیقا بفهمیم منظور روس‌ها از بعضی عبارت‌ها چیست مشخص شود. در عین حال تئوری کلی ما این است که طرف مقابل باید پاسخگوی گام‌های مثبت ما باشد و گام مثبتی بردارد، بنابراین اصل بحث این است که ما ذره‌ای از حق مسلم خودمان در موضوع هسته‌ای عقب نشینی نمی‌کنیم اما معقتدیم که مذاکرات باید ادامه پیدا کند.
وی همچنین گفت: ما هنوز پاسخی به ایران طرح نداده‌ایم و قاعدتا بحث‌ها، نقدها و اصلاحاتی روی این طرح باید انجام شود لذا من فکر نمی‌کنم بتوان این فرآیند را طی مدت کوتاهی جمع کرد و به زمان بیشتری نیاز است.
وی افزود: ما بعد از اجلاس استانبول اعلام کردیم که حاضر به انجام مذاکرات هستیم و روس‌ها در این بینابین خواستند ابتکاری نشان دهند تا بهانه را از دست غربی‌ها بگیرند و اثبات کنند که جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکره است به شرط اینکه حرفهای منطقی به این کشور زده شود، در نتیجه طرح گام به گام ابتکاری برای کم کردن فشار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در جهت مطرح شدن یک قطعنامه و تحریم جدید علیه ایران بود.
سجادی درباره انتخابات ریاست جمهوری روسیه همچنین گفت: تاکنون حداقل ۶۰ درصد رای متعلق به حزب روسیه واحد بوده که اگر همین روند ادامه پیدا کند و اتفاق خاصی رخ ندهد طبیعتا آقای پوتین حائز اکثریت آراء خواهد شد اما هر فردی که مردم روسیه انتخاب کنند برای ما هم ارزشمند و مطلوب خواهد بود.
سفیر کشورمان در پایان این مصاحبه ابراز امیدواری کرد که تجار و صنعتگران کشورمان با درک و شناخت عمیق نسبت به ظرفیت‌های روسیه، چه از حیث صادرات کالاهای خود به روسیه و چه از حیث واردات کالاهایی که از صرفه بالاتری برای ما برخوردار است نگاهی جدید به روسیه داشته باشند.

https://ccsi.ir//vdci.uarct1aprbc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه