شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۸:۳۱
کد مطلب : 3832

معاون رییس جمهوری ورییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت : براساس تفاهم نامه زیست محیطی میان دو کشور ایران و ارمنستان ، پارک صلح و دوستی در مرز میان دو کشور در وسعت ۱۰۰ هزار هکتار احداث می شود که ۲۵ هزار هکتار از این پارک در خاک ایران و ۷۵ هزار هکتار در خاک ارمنستان خواهد بود .
تفاهم نامه همکاری بین ' محمدجواد محمدی زاده ' رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان و ' آرام هاروتیوتیان ' وزیر محیط زیست ارمنستان امروز - دوشنبه - در پارک پردیسان مبادله شد.

رییس سازمان محیط زیست امروز پس از تبادل این تفاهم نامه در جمع خبرنگاران یادآور شد : پارک صلح و دوستی میان دو کشور ایران و ارمنستان با حفظ حد و حدود و حرمت مرزهای دو کشور ایجاد می شود .

به گفته وی دراین پارک یک برنامه مدیریت جامع و یکپارچه زیست محیطی اجرا خواهد شد و قرار است گونه های گیاهی و جانوری ارزشمندی دراین پارک نگه داری شوند ، همچنین این پارک برای انجام پژوهش های مشترک ، تربیت گونه های زیستی ، توسعه اکوتوریسم و گردشگری کاربرد خواهد داشت .

محمدی زاده خاطرنشان کرد : حدود جغرافیایی این پارک به مرور تا دو ماه آینده به وسیله GPS نهایی می شود و بعد از آن برنامه مدیریت یکپارچه آن مشخص و به مرحله اجرا درخواهد آمد.

رییس سازمان محیط زیست گفت: اولین تفاهم نامه همکاری زیست محیطی بین دو کشور ایران و ارمنستان ۱۰ سال پیش به امضا رسید ولی تاکنون اقدامی عملی و جدی برای گسترش همکاری های زیست محیطی میان دو کشور انجام نشده است .

وی افزود: ۷۰ روز قبل همزمان با سفر رییس جمهوری کشورمان و هیات همراه به کشور ارمنستان این سند دوباره توسط روسای محیط زیست دو کشور امضا شد. بر اساس این تفاهم نامه ، یک برنامه دو ساله برای سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳طراحی و درآن بر اقدامات عملی زیست محیطی دو کشور تاکید شده است .

محمدی زاده گفت: در این تفاهم نامه به دلیل اهمیت آب و منابع آبی به طور اعم و رودخانه ارس به طور اخص ، یک برنامه زیست محیطی طراحی شده که بتوان از تمام منابع آبی این رود به نحو مطلوب استفاده و بهره برداری کرد .

وی ادامه داد: دراین تفاهم نامه پیشنهاد شده است که نه تنها ایران از حق آبه خود از رود ارس به نحو مطلوب استفاده کند بلکه ازاین منبع آبی حداکثر استفاده را ببرد و قرار شد این پیشنهاد از سوی مسئولان کشور ارمنستان مورد بررسی قرار گیرد.

محمدی زاده گفت : با توجه به این که منابع آلاینده ای از طرف کشورهای ترکیه ، ایران ، جمهوری آذربایجان ، جمهوری نخجوان و ارمنستان رود ارس را تهدید می کند ، توافق اصولی بین ایران و ارمنستان صورت گرفت تا دو کشور به صورت مشترک امر پایش و سنجش رود ارس را انجام دهند.

به گفته وی درحال حاضر ظرفیت های بالای آموزشی و پژوهشی در دو کشور ایران و ارمنستان در زمینه محیط زیست وجود دارد.چنانچه وجود دانشگاه محیط زیست در ایران و تحصیل دانشجویان ایرانی در حوزه محیط زیست در دانشگاه های ایروان امکان انجام پژوهش های مشترک آموزشی و تحقیقاتی بین دو کشور را فراهم می کند .

معاون رییس جمهوری افزود : استفاده از ظرفیت های پژوهشی و آموزشی دو کشور یکی دیگر از مفاد تفاهم نامه است و در این زمینه برگزاری دوره های آموزشی دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و دوره های آموزشی کوتاه مدت از بند های این تفاهم نامه است و حتی محیط بانان دو کشور می توانند از مناطق حفاظت شده دو کشور بازدید کنند و در دوره های کوتاه مدت آموزشی مشترک میان دو کشور شرکت کنند .

وی ادامه داد: راه اندازی یک موزه طبیعی و تنوع زیستی در کشور ارمنستان از دیگر مفاد این تفاهم نامه است و مقرر شده است کارشناسان ایران در برپایی این موزه طبیعی به کارشناسان کشور ارمنستان کمک کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد : همایش اکو در ایران با حضور ۷۰ نفر از محققان و مسوولان زیست محیطی از ۵۰ کشور جهان ۲۰ اسفندماه امسال در تهران برگزار می شود. دستاوردهای این همایش بین المللی می تواند دستمایه خوبی برای اجلاس ریو +۲۰ و یونپ باشد.

در پایان این مراسم و به مناسبت ۱۵ اسفندماه روز درختکاری رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و وزیر محیط زیست ارمنستان درخت دوستی را در فضای باز پارک پردیسان کاشتند

https://ccsi.ir//vdch.xnxt23n6iftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه