جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۶
کد مطلب : 9764

رئیس جمهور قرقیزستان: افراط‌گرایان، هیچ ارتباطی با اسلام واقعی ندارند

رئیس جمهور قرقیزستان ضمن اشاره به تحولات اخیر در خاورمیانه و فعالیت‌های گروه داعش، اقدامات‌ آنان را با اصول دین اسلام ناسازگار دانست.
رئیس جمهور قرقیزستان: افراط‌گرایان، هیچ ارتباطی با اسلام واقعی ندارند
«الماس‌بیک آتامبایف» رئیس جمهور قرقیزستان امروز در جلسه شورای دفاعی این کشور که به منظور بررسی اوضاع دینی، امنیتی و مسائل مرزی برگزار شد، به اهمیت فعالیت‌های مقدماتی در زمینه آماده‌سازی مفهوم جدیدی از سیاست‌های دولت در حوزه دین اشاره کرد.

رئیس جمهور قرقیزستان تصریح کرد: یک گروه کاری متشکل از نمایندگان سازمان‌های دولتی، جامعه کارشناسان و سازمان‌های مذهبی بیش از شش ماه بر روی تدوین این سند کار کرده‌اند.
وی با اشاره به اینکه در سراسر جهان وضعیت در حوزه دینی به سرعت در حال تغییر است، اظهار داشت: رویدادهای اخیر در خاورمیانه و ایجاد یک دولت باصطلاح اسلامی از سوی گروه داعش و سایر اقدامات افراط‌گرایان، با اصول اساسی انسانیت ناسازگار است و افراط‌گرایان هیچ ارتباطی با اسلام ندارند.
آتامبایف عنوان کرد، به منظور مقابله با افراط‌گرایی، قرقیزستان نیازمند تجدید رویکرد و بررسی اصول و روش‌های تعامل دولت و جامعه دینی می‌باشد.
وی همچنین بیان کرد که مردم قرقیزستان مراسمات زیادی را جشن می‌گیرند که از جمله آنها جشن سال نو، عید فطر، عید قربان، جشن روز استقلال، عید نوروز و جشن روز پیروزی می‌باشند که با این احتساب شاید افراط‌گرایان ما را کافر قلمداد کنند.
به گفته وی، برخی از سیاستمداران این کشور برای بسط و توسعه اسلام در کشور تمایل دارند ضمن آنکه خود حکومت نیز سندی را برای رشد متعادل اسلام تصویب کرده است اما نباید از این ابزار برای جلب مردم به سمت خود و تشدید تعصبات دینی استفاده کرد.
رئیس جمهور قرقیزستان همچنین اشاره کرد که جامعه باید ضمن حفظ هویت ملی، با آهنگی متعادل به سمت اسلامی شدن برود و صرفا اعلام مسلمان بودن بدون درک اصول واقعی اسلام کافی نیست چراکه این امر ممکن است سبب ایجاد هرج‌ومرج شده و حتی منجر به کشتن افراد بی‌گناه، تجاوز به عنف و سرقت دختران شود.
آتامبایف تصریح کرد: با توجه به برخی عوامل بالفعل و بالقوه، اسلام‌گرایی افراطی یک تهدید خاص برای قرقیزستان بویژه در راستای تشدید قوم‌گرایی در این کشور محسوب می‌شود.
رئیس جمهور قرقیزستان در ادامه با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) تحمیل سنت‌ها و آئین‌هایی که ممکن است در تضاد با سنت‌های ملی و ارزش‌های فرهنگی مردم باشد را منع کرده است، افزود: تنها در پرتو تحمل‌پذیری و احترام به ارزش‌های معنوی مردمان پیروی همه ادیان، معنویت و اخلاق می‌تواند در جامعه به خوبی رشد و توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه برخی از رهبران مذهبی ادعا می‌کنند که مردم قرقیزستان باید به زبان قرآن (زبان عربی) سخن بگویند، افزود: برای تحمیل یک زبان و مذهب خارجی، باید برای مواجه با مخالفت‌ها و تنش‌ها آماده بود پس بهتر است که ما به دنبال راه حضرت محمد(ص) بدون از دست دادن سنت‌های ملی خود باشیم.
آتامبایف ادامه داد: در گذشته در میان مردم قرقیزستان افراد متعصب مذهبی وجود نداشته است و با آنکه اجداد قرقیزها پیرو مذهب حنفی بوده‌اند، آنان در شرایطی مسالمت‌آمیز و متمدن با یکدیگر می‌زیستند.
به گفته وی، بنابراین، حکومت قرقیزستان آماده است تا گام‌های تعیین‌کننده‌ای را به منظور حفظ و حراست از مردم، سرزمین، زبان و ویژگی‌های ملی خود بردارد.
وی در بحث پوشیدن حجاب نیز عنوان کرد که نباید با تندروی با این مسئله برخورد کرد و نباید هر کسی را که حجاب ندارد، مورد تکفیر قرار داد بلکه نخست باید خلوص اندیشه و رفتار را در اعمال خود نمایان ساخت.
در این جلسه «آصیل‌بیک ژن‌بیک‌اف» رئیس پارلمان قرقیزستان نیز مسئله آموزش‌های دینی را مطرح کرد و گفت: حمایت از ادیان سنتی برای تأمین امنیت در قرقیزستان لازم است.
وی تصریح کرد با توجه به وضعیت جریان‌های سنتی، بسیاری از کشورها در این راستا گام برمی‌دارند تا ضمن تقویت جامعه دینی سنتی، توسعه دولت‌داری و سیستم آموزشی کشور نیز فراهم شود.
در این نشست «فلیکس کولف» رئیس فراکسیون پارلمانی «آرناموس» نیز ضمن حمایت از تقویت کار دولت در زمینه مبارزه با افراط‌گرایی، اظهار داشت: در این رابطه باید نقش کمیسیون دولتی امور مذهبی در تنظیم حوزه دینی کشور مشخص شود.
وی با اشاره به لزوم تقویت این کمیسیون، عنوان کرد که باید فعالیت برخی سایت‌های اینترنتی که در آنها موعظه‌های افراط‌گرایانه و خشونت علیه افراد تبلیغ می‌شوند، محدود گردد.
در این جلسه «ایندیرا اسلانوا» رئیس بخش علمی- تحلیلی مرکز مطالعات مذهبی قرقیزستان نیز از تغییرات عمده در قوانین حاکم بر حوزه دینی این کشور خبر داد و افزود: فعالیت دولت باید در حوزه‌های مذهبی تنظیم شود و در راستای مقابله با افراط‌گرایی، باید اقدامات سازمان‌های دینی در داخل و خارج کشور مرزبندی شده و تأثیر نهادهای آموزشی مذهبی خارجی محدود گردد.
https://ccsi.ir//vdch.-nwt23nqkftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه