شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۳۷
کد مطلب : 4363

دولت با امضای موقت موافقتنامه بین ایران و ارمنستان در مورد استفاده از دروازه مرز زمینی «نوردور» و«مغری» موافقت کرد.

به گزارش ایلنا، با تصویب هیات وزیران و بنا به پیشنهاد گمرک و در اجرای ماده(۲) آیین‌نامه چگونگی تنظیم و انعقاد توافق‌های بین‌المللی - مصوب ۱۳۷۱- ، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز شده است با هماهنگی معاونت حقوقی ريیس‌جمهور (امور توافق‌های بین‌المللی) و وزارت امور خارجه به منظور امضای موقت موافقتنامه بین ایران و ارمنستان در مورد استفاده از دروازه مرز زمینی «نوردور» و«مغری» اقدام و مراحل قانونی را تا تصویب نهایی پیگیری کند.

بر این اساس، طرف‌ها در زمینه استفاده مشترک از دروازه‌های مرزی طبق این موافقتنامه، قوانین داخلی کشورهای خود، هنجارها و اصول به رسمیت شناخته شده حقوق بین الملل با یکدیگر همکاری می‌کنند.

دامنه شمول و هدف این موافقتنامه

طرف‌ها در چارچوب مفاد این موافقتنامه به منظور تضمین تسهیل تردد بین المللی مسافران، کالاها و وسایل نقلیه در دروازه‌های مرز زمینی «نوردوز» و «مغری» خدمات مشترک ارائه خواهند کرد.

اصول حاکم بر داد و ستد بین دروازه‌های مرزی

اظهارنامه‌های مربوط به وسایل نقلیه و کالاها باید فقط در کشور خروجی انجام گیرد و کشور ورودی باید همان اظهار را مبنا قرار دهد.

کنترل گمرکی برای تایید اظهارنامه فقط توسط کشور ورودی انجام می‌شود.

اطلاعات کلی مربوط به کالاها، وسایل نقلیه و حمل و نقل در دفتر کمرگ مرزی گشور خروجی باید به صورت الکترونیکی به کشور ورودی تحویل شود و آن اظهارنامه باید با کنترل گمرکی که در کشور ورودی انجام می‌شود، نهایی شود.

کنترل بهداشت گیاهی، قرنطیه مرزی، قرنطینه مرزی دامی، قرنطینه مرزی بهداشتی باید طبق کنوانسیون‌ها و موافقتنامه‌های بین‌المللی که طرف‌های متعاهد عضو آن‌ها هستند، انجام شود.

سامانه‌های کاویدن بارگنج‌ها(کانتینرها) و وسایط نقلیه باید در کشور ورودی استقرار یابند.

نحوه درخواست

همکاری بین طرف‌ها طبق مفاد این موافقتنامه به طور مستقیم از طریق گمرک‌های طرف‌ها انجام خواهد شد. درخواست‌های کمک، پاسخ مربوط و اطلاعات و اسناد ضمیمه آن‌ها(در صورت وجود) باید به عنوان یک قاعده، به گمرک طرف دیگر به صورت کتبی ارائه شود. در موارد فوری درخواست‌ها می‌تواند به صورت شفاهی یا تلفنی انجام گیرد. در هر حال بنا به درخواست گمرک دیگر در هر مورد ممکن است درخواست کتبی متعاقباً ارائه شود.

کارگروه مشترک

طرف‌ها برای اجرای صحیح این موافقتنامه، کارگروه مشترکی را با نظارت مقامات صلاحیت‌دار طرف‌ها و با هماهنگی دو جانبه دو گمرک ایجاد خواهند کرد.

کارگروه مشترک برای اجرای صحیح این موافقتنامه در صورت لزوم بنا به درخواست، حداقل سالی یک بار برگزار خواهد شد. هر یک از طرف‌ها می‌تواند درخواست برگزاری اجلاس را کند. کارگروه مشترک به اتفاق آراء اتخاذ تصمیم می‌کند.

کارگروه مشترک، علاوه بر دیگر وظایف، رویه‌های کاری را که ممکن است حاوی مقررات حاکم بر دعوت برای جلسه، تفویض اختیار به ريیس و دوره تصدی ريیس مزبور باشد، تصویب خواهد کرد.

کارگروه مشترک ممکن است تصمیم به ایجاد کارگروه‌های فرعی و گروه‌های کاری بگیرد که برای کمک به انجام وظایفش ضروری می‌داند.

مشاوره و حل و فصل اختلافات

هر طرف متعاهد می‌تواند در مورد تفسیر، اجرا و اصل این موافقتنامه یا حل و فصل هر اختلافی که ممکن است پیش آید از طرف دیگر درخواست مشورت کند. این مشورت‌ها که بین دو طرف در کارگروه مشترک صورت می‌پذیرد، طی ۲۰ روز پس از دریافت درخواست کتبی آغاز خواهد شد. مگر این‌که تصمیم دیگری اتخاذ شود.

اگر اتفاق آراء در خصوص حل و فصل اختلاف در کارگروه مشترک بدست نیاید، اختلاف از طریق مجاری دیپلماتیک بین طرف‌ها حل و فصل خواهد شد.

لازم الاجرا شدن

این موافقتنامه در تاریخ دریافت آخرین اطلاعیه کتبی که به وسیله آن، طرف‌ها یکدیگر را از طریق مجاری دیپلماتیک از تکمیل تشریفات قانونی داخلی خود برای لازم الاجراء شدن سند مربوط آگاه می‌کنند، لازم الاجراء خواهد شد.

این موافقتنامه از تاریخ لازم الاجرا شدن به مدت ۱۰ سال لازم الاجرا باقی خواهد ماند و برای یک دوره (۵) ساله قابل تجدید خواهد بود. مگر این‌که یکی از طرف‌ها به صورت کتبی تمایل خود را برای خاتمه این موافقتنامه (۶) ماه قبل از تاریخ انقضای آن از طریق مجاری دیپلماتیک به طرف دیگر اعلام کند.

https://ccsi.ir//vdch.-nkt23nxxftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه