سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۲:۲۵
کد مطلب : 4306

همایش همكاری های علمی ایران و روسیه كه به مدت دو روز با حضور استادانی از دانشگاههای روسیه و دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در قزوین برگزار شده بود عصر یكشنبه به كار خود پایان داد. به گزارش ایرنا رایزن علمی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه در این مراسم با اشاره به وضعیت آموزش عالی در كشور روسیه گفت: این كشور با داشتن ۸ دانشگاه فدرال، یك هزار و ۱۵۰دانشگاه منطقه ای كوچك و بزرگ و ۳۰ دانشگاه علمی و تحقیقاتی سابقه و نفوذ بالایی در گسترش آموزش عالی دارد.

\'بهروز ابطحی\'افزود: رشته های فیزیك، شیمی، علوم زیستی و ریاضی در دانشگاه های این كشور بسیار مورد توجه است.

ابطحی همچنین ضمن ارائه آماری از وضعیت آموزشی ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز با داشتن ۲هزار دانشگاه و ۱۲۰دانشگاه دولتی، دهها پ‍ژوهشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی از ظرفیت های بالایی در آموزش عالی برخوردار است.

وی با اشاره به رتبه اول ایران در نسبت دانشجو به كل جمعیت تصریح كرد:این موضوع نشان دهنده توجه خانواده های ایرانی به ادامه تحصیل فرزندان است.

ابطحی به موفقیت های ایران در رشته های پزشكی،بیو تكنولو‍ژی،علوم مهندسی و شیمی اشاره كرد و افزود: تمام این پیشرفت ها در دورانی كه ساده ترین تجهیزات آزمایشگاهی برای دانشمندان ایران تحریم شده صورت گرفته است.

وی ادامه داد: توجه خاص ایران به توسعه علوم و تحقیقات، پیگیری مزرهای دانش، ارائه مقالات بین المللی توسط دانشجویان ایرانی، سطح بالای آموزش بویژه در رشته پزشكی از جمله خصوصیات آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران است.

ابطحی تصریح كرد: با توجه به افزایش توانمندی دانشگاه های كشور اعزام دانشجو به كشورهای دیگر برخلاف دوران گذشته كاهش یافته است.

وی بیشترین آمار دانشجویان ایرانی را در آمریكا و كانادا با تعداد ۱۸هزار دانشجو، آسیای جنوب شرقی و هندوستان با ۱۲هزار نفر عنوان كرد و افزود: این درحالی است كه تعداد دانشجویان ایرانی در روسیه تنها ۴۰۰ نفر است.

ابطحی ، دشواری های فراگیری زبان روسی، تفاوت سیستم ارزشیابی مدرك تحصیلی و معادل سازی آن دردوكشور، محدودیت در پذیرش برخی رشته ها مانند هوافضا و كشتی سازی برای ایرانیان، بسته شدن برخی دانشگاه های برجسته به روی ایرانیان و شرایط اقلیمی روسیه را از جمله موانع اصلی ادامه تحصیل جوانان ایرانی در روسیه ذكر كرد.

رایزن علمی سفارت جموری اسلامی ایران در روسیه یاداور شد: امكان ادامه تحصیل جوانان روسی در دانشگاه های طراز اول ایران، تحصیل در دوره پزشكی و دوره های كوتاه مدت ، استفاده از انرژ‍ی هسته ای در علوم پزشكی توسط دانشمندان ایرانی و تولید و ارسال ماهواره به فضا از جمله قابلیت های ایران برای پذیرش دانشجوی روسی است.

همایش همكاری های ایران و روسیه در افق ۱۴۰۴ عصریكشنبه با قرائت بیانیه همایش پایان یافت.

https://ccsi.ir//vdce.78ebjh8xp9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه