جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۲
کد مطلب : 17834
وزیر انرژی جمهوری آذربایجان : طرح دالان گازی جنوب به تقویت همکاری باکو و اتحادیه اروپا کمک می کند
پرویز شاهباز اف وزیر انرژی جمهوری آذربایجان گفت : اجرای طرح دالان گازی جنوب برای انتقال گاز طبیعی جمهوری آذربایجان به اروپا به تقویت همکاری های همه جانبه این کشور و اتحادیه اروپا کمک خواهد کرد .
 
به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از واحد مطبوعاتی وزارت انرژی جمهوری آذربایجان ، شاهباز اف روز شنبه در دیدار «گستوتیس یانکائوسکاس »نماینده اتحادیه اروپا در جمهوری آذربایجان همکاری دو طرف در بخش انرژی را موفقیت امیز خواند و افزود:همکاری جمهوری آذربایجان و اتحادیه اروپا در زمینه تنوع منابع انرژی ، تامین امنیت انرژی ، توسعه بخش انرژی و تکمیل قوانین انرژی جمهوری آذربایجان ثمربخش بوده است .
وی در مورد ایجاد دالان گازی جنوب گفت: اجرای این طرح نه تنها میان جمهوری آذربایجان و اتحادیه اروپا بلکه در یک گستره جغرافیایی بزرگ موجب تقویت همکاری های چند جانبه خواهد شد .
گستوتیس یانکائوسکاس نماینده اتحادیه اروپا در جمهوری آذربایجان نیز طرح دالان گازی جنوب را جزو سیاست تنوع منابع انرژی اتحادیه اروپا عنوان کرد و در خصوص اجرای بموقع این طرح با حمایت های اتحادیه اروپا و تلاش های جمهوری آذربایجان ابراز اطمینان کرد .
دالان گازی جنوب یکی از طرح های انرژی مهم منطقه بوده و شامل انتقال گاز طبیعی فاز دوم توسعه میدان ' شاه دنیز ' جمهوری آذربایجان واقع در دریای خزر از طریق خط لوله زیر دریایی به ترمینال سنگه چال در حومه باکو و از آنجا از طریق خطوط لوله قفقاز جنوبی ، ترانس آنادولی ( تاناپ ) و ترانس آدریا تیک ( تاپ ) و از خاک جمهوری آذربایجان ، گرجستان و ترکیه به اروپا است .
این طرح انرژی به تامین منافع انرژی راهبردی گرجستان ، ترکیه و نیز کشورهای اروپایی کمک خواهد کرد .
برنامه ریزی شده است نخستین محوله گاز طبیعی فاز دوم توسعه میدان ' شاه دنیز ' در سال 2018 میلادی از طریق دالان گازی جنوب به ترکیه و در سال 2020 میلادی نیز به اروپا صادر شود .
توافقنامه اجرای طرح ساخت خط لوله ترانس آناتولی ( تاناپ) که جزو عمده دالان گازی جنوب است ، در ماه دسامبر سال 2011 میلادی امضا شده و این خط لوله در سال 2018 میلادی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت . ظرفیت انتقال اولیه ' تاناپ ' 16 میلیارد متر مکعب در سال خواهد بود که امکان افزایش ظرفیت صادرات آن تا 31 میلیارد متر مکعب در سال وجود خواهد داشت .
خط لوله ' تاناپ در مرز مشترک ترکیه و یونان به خط لوله ترانس آدریاتیک ( تاپ ) اتصال می شود که آن هم به رساندن گاز طبیعی جمهوری آذربایجان به اروپا کمک خواهد کرد .
مجموع سرمایه گذاری مورد نیاز برای ساخت این خط لوله با قیمت های سال 2016 میلادی 9.2 میلیارد دلار برآورد می شود .
سهامداران خط لوله گازی 'تاناپ ' شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان ( سوکار ) با سهم 58 درصد ، شرکت بوتاش ترکیه با سهم 30 درصد و نیز شرکت بریتیش پترولیوم با سهم 12 درصد هستند.
توافقنامه بین دولتی در باره اجرای طرح خط لوله گازی ترانس آدریاتیک ( تاپ ) در سال 2013 میلادی میان آلبانی ، ایتالیا و یونان امضا شده است . طول این خط لوله 878 کیلومتر می باشد و قرار است در سال 2020 میلادی مورد بهره برداری قرار گیرد
 
  https://ccsi.ir//vdcc04qs.2bqm18laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه