جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۰۸
کد مطلب : 4485

"سرگئی میناسیان" معاون انستیتو قفقاز ارمنستان در مقاله ای با اشاره ای به نقش و موقعیت جهانی جمهوری اسلامی ایران ،خاطرنشان کرد: روابط ایروان و تهران از اهمیت فراوانی برخوردار است.
به گزارش ایرنا، میناسیان روز پنحشنبه در مقاله ای در پایگاه اینترنتی روسی "ایران رو" نوشت: روابط با جمهوری اسلامی ایران با توجه به نقش تهران در سیاست جهانی و منطقه‌ای و مواضع آن در جهان اسلام برای ارمنستان همیشه ارزش خاصی داشته است.

وی افزود: ایران قدرت بزرگ منطقه ای است که در تحولات سیاسی نقش تاثیر گذار دارد و تلاش های این کشور برای تامین صلح و ثبات منطقه ای مثبت و ارزشمند می باشد.

کارشناس ارمنی ازجمله مواضع مثبت جمهوری اسلامی ایران به موضع کشورمان در قبال مناقشه قره باغ اشاره کرد و افزود: ایران بیست سال است که در برخورد با مناقشه قره باغ مواضع سنجیده ای دارد.

وی با بیان اینکه تهران نسبت به شرکت در روند مذاکرات علاقه چندان زیادی از خود بروز نداده است، اضافه کرد: تهران در عین حال روندهای جاری پیرامون قره باغ را با دقت بررسی می‌کند.

معاون انستیتو قفقاز ارمنستان با اشاره به تلاش های ایران برای جلوگیری از نفوذ بیگانگان به منطقه خاطرنشان کرد: ایران مخالف استقرار صلحبانان بین المللی در منطقه قره باغ است و آن را رویکرد غیرمنطقه ای می داند که صلح و ثبات پایدار را به منطقه نخواهد آورد.

میناسان در باره نقش ترکیه در تحولات منطقه ای هم گفت: پس از آنکه در ماه آوریل سال ۲۰۱۰ تلاش ها در جهت عادی سازی روابط ارمنستان – ترکیه ناکام ماند و راکد شد، جایگاه قفقاز جنوبی در سیاست خارجی آنکارا کاهش یافت.

وی افزود:در حال حاضر محور خاورمیانه برای ترکیه اولویت دارد و این کشور تلاش می‌کند همه جا و از همه فرصتها برای نمایش اهمیت خود در سیاست منطقه‌ای و حتی جهانی استفاده کند.

میناسیان خاطرنشان کرد: اما کشانده شدن ترکیه به بحران سوریه و تلاش های گسترده آن برای ایفای نقش میانجی در مذاکرات چند جانبه پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، حد و مرز منابع سیاست خارجی ترکیه و اهمیت آن را آشکار ساخت.

وی اضافه کرد: با وجود حمایت غرب از سیاست ترکیه نسبت به سوریه در پی کشانده شدن آشکار ایران و روسیه به روند کمک به حکومت "بشار اسد"، آنکارا در حالت دشواری قرار گرفته است به این معنا که ترکیه حاضر نیست به تشدید رویارویی با مسکو و تهران تن دهد که همین امر انتقادات داخلی از خط سیاست خارجی کشور را شدت بخشیده است.

میناسیان خاطرنشان شد: آنکارا بدون عادی سازی روابط با ارمنستان نمی تواند به طور مستقل در سیاست منطقه‌ای قفقاز شرکت کند زیرا برای این کار امکانات و منابع و قاطعیت کافی ندارد.

https://ccsi.ir//vdcc.4q0a2bq0pla82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

البته باید پذیرفت که روابط ایران با کشور ارمنستان بیشتر به نفع ارامنه است تا ایران ، چون ارمنستان نه موقعیت مکانی استراتژیکی دارد ونه اقتصاد درستی دارد ونه کشور تاثیر گذاری درمعادلات جهانی است ، بنابراین رابطه با ایران برای ارمنستان به مثابه راه فراری از محاصره سیاسی واقتصادی جمهوری آذربایجان وترکیه و روابط نه چندان خوب با گرجستان است .
عضويت در خبرنامه