سفیر کشورمان در ایروان گفت: تحرکات دشمنان منطقه در جمهوری آذربایجان نشانگر نفوذ خزنده صهیونیستها و بیگانگان در منطقه قفقاز جنوبی است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سیدعلی سقائیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در مراسمی که به مناسبت بیستمین سالگرد برقراری روابط سیاسی بین دو کشور از سوی دانشگاه دولتی ایروان برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: تحرکات دشمنان منطقه طی مدت اخیر در جمهوری آذربایجان نشان دهنده نفوذ خزنده صهیونیستها و بیگانگان در منطقه قفقاز جنوبی است.
در این مراسم که "سیمونیان" رئیس دانشگاه دولتی ایروان، "میلیکیان" رئیس دانشکده شرق شناسی، "آساطوریان" رئیس بخش ایران شناسی، اساتید، محققان، خبرنگاران و دانشجویان حضور داشتند، سقائیان طی سخنانی با اشاره به روابط رو به گسترش دو کشور افزود: سفر هیئتهای عالیرتبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از جمله سفر دو ماه گذشته آقای احمدینژاد که منجر به امضای چندین سند همکاری فیمابین شد نشانگر ظرفیتهای وسیع دو کشور جهت تعمیق روابط بیش از پیش در عرصههای گوناگون است.
سقائیان ضمن تشریح طرحهای مشترک در دست اقدام در زمینههای اقتصادی و فرهنگی همچون تولید و توزیع فرآوردههای نفتی، خط راه آهن شمال - جنوب، ایجاد سد برق آبی، خط لوله انتقال گاز و هفتهای مشترک فرهنگی ادامه داد: ایران اولین کشوری بوده که با توجه به سابقه هزاران ساله روابط دو ملت استقلال جمهوری ارمنستان را به رسمیت شناخته و اراده مسئولان نیز از بدو تاسیس براساس توسعه همه جانبه روابط استوار شده است.
سفیر کشورمان در ادامه با اشاره به اختلاقات موجود در خصوص منطقه قرهباغ گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه مبتنی بر ایجاد توازن در منطقه و بر حذر داشتن طرفین از هرگونه تخاصم و درگیری بوده و اعتقاد دارد خسارت ناشی از هرگونه ناامنی و بیثباتی در منطقه متوجه مردم کشورهای همسایه خواهد بود.
سقائیان با اشاره به صلحجو بودن سابقه تاریخی ایران در ۲۰۰ سال گذشته و عدم تعرض به سایر کشورها، ایجاد درگیریهای منطقهای و تشدید اختلافات کشورها را در راستای سیاستهای پیر استعمار انگلیس مبنی بر اساس ایده "اختلاف بینداز و حکومت کن" ارزیابی کرد.
وی با تکذیب هرگونه اختلاف منطقهای براساس اختلافات مذهبی افزود: حضور ارامنه در ایران و برخورداری از زندگی و فعالیتهای اجتماعی و دینی و همه حقوق شهروندی همواره مورد نظر مسئولان نظام بوده و این مهم از بدو پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس اولین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمایان شده است.
در این مراسم یک دوره کامل ده جلدی کتاب دانشنامه جهان اسلام از سوی سفیر جمهوری اسلامی ایران به کتابخانه مرکزی ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان اهدا شد.