کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آمادگی ایران برای همکاری های علمی و فناوری مشترک با ارمنستان

26 خرداد 1397 ساعت 15:42

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقه مند و آماده است که همکاری های مشترک علمی و فناوری مشترک با کشور ارمنستان را گسترش دهد، گفت: تعداد زیادی از دانشگاه های ایران مراکز رشد دارند که ایده های جدید را تبدیل به فناوری و ثروت می کنند.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت علوم، منصور غلامی در دیدار با «آرتشس تومانیان» سفیر ارمنستان در تهران با اشاره به مشترکات تاریخی و فرهنگی دو کشور اظهار داشت: برای توسعه ارتباطات علمی و تحقیقاتی بین دو کشور باید شناخت کافی و متقابل میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایران و ارمنستان بیشتر شود و می توان برای بازدید هیات های دانشگاهی دو کشور از ظرفیت های علمی و دانشگاهی ایران و ارمنستان برنامه ریزی کرد.
وزیر علوم با اشاره به علایق مشترک برای همکاری های مشترک تحقیقاتی بین پژوهشگران ایران و ارمنستان افزود: در این رفت و آمد ها ارتباطاتی شکل می گیرد که می تواند منجر به گسترش همکارهای علمی و تحقیقاتی شود.
غلامی با بیان اینکه عده ای از جوانان ایرانی در دانشگاه های ارمنستان تحصیل می کنند، گفت: به لحاظ فناوری و انتقال دانش در سطح جامعه، اقدامات خوبی در ایران از جمله ایجاد و توسعه پارک های علم و فناوری انجام شده است.
وزیر علوم در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت علمی ایران از نظر رتبه بندی در جهان و منطقه گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقه مند و آماده است که همکاری های علمی و فناوری با ارمنستان توسعه یابد ودانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری ایران می توانند برنامه هایی را برای توسعه همکاری ها و انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک با ظرفیت های علمی و تحقیقاتی داشته باشند. دکتر غلامی با تاکید بر مستمر بودن این ارتباطات بین مسئولان آموزش عالی دو کشور، تبادل استاد و دانشجو و پژوهشگران دو کشور را در این مسیر مفید دانست.
در این دیدار سفیر ارمنستان نیز با اظهار خوشوقتی از گسترش روابط علمی بین ایران و ارمنستان، به بازدید از برخی از دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری ایران و آشنایی با ظرفیت های موجود در ایران برخی ظرفیت های علمی و فناوری ارمنستان اشاره کرد و گفت: ما علاقه مند به توسعه روابط علمی با ایران به خصوص در حوزه فناوری اطلاعات هستیم که البته در زمینه نانو تکنولوژی هم پروژه همکاری مشترک بین دو کشور انجام گرفته است.
آرتشس تومانیان با اشاره به سفر وزیر سابق علوم ایران به ایروان درخواست کرد که وزیر آموزش و تحقیقات ارمنستان نیز از ایران بازدید کند.
حسین سالارآملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی نیز با اشاره به بازدید هیات آکادمیک ایران از دانشگاه های ارمنستان و انعقاد توافقات مناسب در این سفر گفت: از طرف ایران دانشگاه ارومیه به عنوان مسئول ارتباطی بادانشگاه های ارمنستان انتخاب شده ومنتظر هستیم از طرف شما نیز یک دانشگاه انتصاب و معرفی شود تا لحظه به لحظه پیشبرد برنامه های همکاری مشترک را پیش بینی کند.

** تعامل دانشگاه ها با جامعه به جایگاه مطلوب نزدیک شده است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بحث تعامل دانشگاه‌ها و مراکز علمی با جامعه به یک جایگاه مطلوبی نزدیک شده است.
منصور غلامی در نشست شورای سیاستگذاری دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را حلقه واسط حرکت‌های ارزشمند بزرگان و عزیزان خیر آموزش عالی
توصیف کرد و گفت: در بحث خیرین شاهد تحولی هستیم که بخشی از آن مبتنی بر افزایش دانش و توسعه بینش مردم است؛ در واقع نگاه‌ها گسترش و زاویه بازتری به مسائل جامعه پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه جامعه ما، بر مبنای باورهای دینی و سنت‌هایی که داشته و دارد، برای کارهای خیر جایگاه خاصی قائل است، خاطرنشان کرد: اگر ایده‌ای مورد حمایت قرار گیرد پس از کاربردی شدن، موجب ایجاد اشتغال، قدرت، توانمندی و در نهایت ایجاد ثروت در کشور می‌شود و اثر آن به جامعه وسیع‌تری منتقل می‌شود و لذا ورود به این بخش قابل تقدیر است و باید بسیار هوشمندانه باشد.
وزیر علوم افزود: در برگزاری دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، دانشگاه تهران پیش قدم شده و طبعاً این امر می‌تواند به سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی تسری یابد.
غلامی با بیان اینکه باید روحیه امید در بین جوانان کشور تقویت شود، گفت: برگزاری چنین جشنواره‌هایی سبب می‌شود صاحبان ایده و فناوری‌های نو که قابل تبدیل به زمینه‌های کاربردی و تولیدی هستند به بنیادها، سازمان‌ها و نهادها وصل شده و به صورت شرکت‌های همکار و یا ادغام در مجموعه‌های خودشان، بتوانند هم به بخش تولید و اشتغال شتاب بیشتری دهند و هم این امیدواری را مستمر در بین جوانان ایجاد کنند که اگر ایده‌ای داشته باشند می‌توانند وارد این چرخه شده و به نتیجه مطلوب از باب اثرگذاری در جنبه‌های مختلف برسند.
وی عنوان کرد: تسهیل به هدف رسیدن اهداف نیک خیرین محترم و بنیادهای نیکوکاری در حوزه علم و فناوری را هم وظیفه خود می‌دانیم و هم به آن افتخار می‌کنیم و امیدواریم این فعالیت‌ها با وسعت، قدرت و تنوع بیشتر در آینده شکل گیرد. وزیر علوم در پایان از حمایت‌های بنیاد نیکوکاری جمیلی در برگزاری دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان قدردانی کرد.
در این نشست اعضای شورای سیاستگذاری دومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با ارائه گزارشی از فعالیت‌های خود، دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود را با دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در میان گذاشتند.


کد مطلب: 19358

آدرس مطلب :
https://www.ccsi.ir/fa/news/19358/آمادگی-ایران-همکاری-های-علمی-فناوری-مشترک-ارمنستان

قفقاز
  https://www.ccsi.ir