کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

انستیتو دولتی روابط بین الملل مسکو بررسی کرد:

ایدئولوژی اورآسیای پوتین و آینده روابط روسیه و ترکیه

10 خرداد 1391 ساعت 9:35


مراسم تحلیف "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه در ۷ مه سال ۲۰۱۲ در آستانه روز پیروزی برگزار گردید. یکی از نکات مهم کارزار ما قبل تبلیغاتی ولادیمیر پوتین و سخنرانی وی در مراسم تحلیف - ضرورت شکل گیری کانون جدید قدرت اورآسیا با حضور روسیه ...
به گزارش ایران دیپلماتیک،سایت "انستیتو دولتی روابط بین الملل مسکو"به قلم "ولادیمیر آواتکف" نوشت: مراسم تحلیف "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه در ۷ مه سال ۲۰۱۲ در آستانه روز پیروزی برگزار گردید. یکی از نکات مهم کارزار ما قبل تبلیغاتی ولادیمیر پوتین و سخنرانی وی در مراسم تحلیف - ضرورت شکل گیری کانون جدید قدرت اورآسیا با حضور روسیه است.


نکته کلیدی که از همان ابتدا نیز در این خصوص وجود داشت، نامشخص بودن مرزهای این ایده (یا به مرور زمان - ایدئولوژی) جهانی ولادیمیر پوتین است.



در همین رابطه بسیار مهم است که محور توسعه روابط روسیه و ترکیه در شش سال آینده در کدام مسیر حرکت خواهد کرد.


این گزارش در ادامه نوشت:روابط روسیه و ترکیه در دو دوره ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین توام با فعال شدن روابط اقتصادی، ثبات دستور کار دوجانبه، از جمله مسائل پیچیده مرتبط با امنیت (بویژه مسئله چچن)، کاهش نسبی فعالیت اورآسیاگرایان ترکیه که هدف آنها جذب کشورهای ترک زبان در حوزه نفوذ ترکیه که علاوه بر روسیه در اروپا و آسیا واقع شده است، بود.


امروز تعامل اقتصادی روسیه و ترکیه به اوج خود رسیده است و رئیس جمهور منتخب بایستی چارچوب جدید روابط دو کشور برای چشم انداز کوتاه مدت و دراز مدت را مشخص کند.

پس از کاهش نسبی تماس های روسیه و ترکیه در دوران ریاست جمهوری دمیتری مدودیف، ضروری است پارامترهای تعامل را بسیار دقیق مشخص و ارزیابی کرد. بنظر می رسد که اقتصاد دیگر نمی تواند بُعد کلیدی دستور کار دوجانبه باشد، امنیت و سیاست بطور اجتناب ناپذیر جایگاه اقتصاد را خواهند گرفت.


در بهار سال ۲۰۱۲ ترکیه مراسم شصت سالگی عضویت خود در ناتو را جشن خواهد گرفت. این تاریخ مهم را ترک ها در حالی پشت سر می گذارند که دومین ارتش را از نظر تعداد در ناتو داشته، رادار جدید را در خاک خود مستقر کرده، تولیدات جدید سلاح و فنون را راه اندازی کرده و نیروهای مسلح قوی دارند که مجهز به تسلیحات معاصر می باشند.

نیروهای مسلح ترکیه در عین حال روز به روز ماهیت سیاسی خود به را از دست داده و تابع میانه روهای اسلام گرا می شوند. قرن حاضر - قرن اطلاعات و نیروی نرم است و ترکیه در این زمینه پس از به قدرت رسیدن حزب "عدالت و توسعه" به پیشرفت های زیادی دست یافته است.


امروز ترکیه یکسری پرژوه های اقتصادی و آموزشی را اجراء می کند که به آن کشور امکان می دهند لابی موثری را شکل داده و بر تصمیم گیری تاثیر بگذارد.


کارشناسان اعتقاد دارند که روسیه و ترکیه بایستی تلاش های خود را برای جلوگیری از اشاعه نفوذ چین در آسیای مرکزی و سیبری هماهنگ کنند، ولی این کار باعث می شود روسیه در "خاکریزهای مقدم" غرب برای مبارزه با چین قرار گیرد که مسلماً به نفع آمریکا و اتحادیه اروپا است.


این گزارش در ادامه ادعاهای خود افزود: امروز غرب نیز تلاش می کند از ترکیه برای مبارزه با رژیم سوریه استفاده کند. ترکیه تلاش می کند ابرقدرت منطقه ای شود و در این راستا از ذخایر آمریکا استفاده کرده و در روابط بین الملل نیز از سلسله مراتب آمریکا خارج نشود.

این گزارش در پایان نوشت: در هنگام ایجاد کانون جدید اورآسیا که قلب آن در مسکو خواهد تپید، بایستی مسائل پیچیده تعامل در قفقاز و آسیای مرکزی را حل کرد، مناطقی که در طول سال های گذشته مجدداً در دستور کار سیاست جهانی مطرح شده و اگر روسیه تمایل دارد کانون جاذبه گردد، در آنصورت بایستی ابتکار به خرج داده و حیطه خبری و همچنین اهرم های تاثیر گذاری را تشکیل دهد.


در غیر اینصورت جای مقدس هیچوقت خالی نخواهد ماند و بزودی سکوی قفقاز و اتحاد ترک ها و همچنین ایده های نئوعثمانی می توانند به واقعیت نزدیک تر شده و پس از آن نیز متخصصین چینی بیدار خواهند شد و برای آنها فعالیت در این مناطق ساده تر از همکاران ترک خواهد بود، زیرا چینی ها از ذخایر بیشتر انسانی و اقتصادی برخوردار هستند.


کد مطلب: 4514

آدرس مطلب :
https://www.ccsi.ir/fa/report/4514/ایدئولوژی-اورآسیای-پوتین-آینده-روابط-روسیه-ترکیه

قفقاز
  https://www.ccsi.ir