کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

داوداوغلو: ترکیه اجازه دسترسی اسرائیل به داده های سیستم راداری ناتو را نمی دهد

30 بهمن 1390 ساعت 8:35


بدنبال انتشار اخباری مبنی بر اینکه واشنگتن و تل آویو با استفاده از داده سیستم راداری ناتو در ترکیه یک آزمایش مشترک موشکی انجام داده اند، ترکیه گفت که به اسرائیل اجازه استفاده از داده سیستم راداری ناتو در ترکیه را نمی دهد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، "احمد داوداوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه روز گذشته اعلام کرد که آنکارا هرگز به هیچ کشور ثالثی و به ویژه اسرائیل اجازه نمی دهد تا از اطلاعات جاسوسی بدست آمده از سیستم رادار ناتو استفاده کند.
وزیر خارجه ترکیه در کنفرانس خبری مشترک با "آندرس فوگ راسموسن" دبیرکل ناتو در آنکارا گفت: ما به هیچ کشور سومی اجازه نخواهیم داد تا از هیچ کدام از تاسیسات ناتو استفاده کند و حتی اگر این کشور سوم اسرائیل باشد،‌ موضع ما در این زمینه شفاف تر خواهد بود.
این اظهارات وزیر خارجه ترکیه در شرایطی گزارش می شود که برخی از رسانه ها گزارش داده اند که آمریکا و اسرائیل یک آزمایش مشترک موشکی را با استفاده از اطلاعات جاسوسی جمع آوری شده از طریق یکی از سیستم های رادار ناتو مستقر در شرق ترکیه انجام داده اند.

سال گذشته میلادی آنکارا تصمیم گرفت تا در یکی از پایگاه های تاسیسات نظامی خود در نزدیکی شهر "ملتیه" واقع در جنوب شرقی ترکیه، میزبان یک سیستم راداری هشدار دهنده اولیه به عنوان بخشی از سازه های معماری ناتو باشد.

راسموسن در این کنفرانس خبری بدون اشاره به اسرائیل که عضو ناتو نیست، اعلام کرد: این یک سیستم ناتو است و ما از ترکیه به خاطر اینکه توافق کرد تا میزبان یکی از این تاسیسات باشد، قدردانی می کنیم؛ این اطلاعات با هم پیمانان منطقه ای ما به اشتراک گذاشته خواهد شد و این یک سیستم دفاعی برای حفاظت از جمعیت متحدان ناتو است.

خبرگزاری فرانسه نوشت: روابط ترکیه و اسرائیل که زمانی به عنوان متحد منطقه ای آنکارا محسوب می شد، در سال ۲۰۱۰ میلادی و متعاقب کشته شدن ۹ تبعه ترک به دست نیروهای اسرائیلی، در کشتی ترکیه که درصدد نقض محاصره دریایی غزه توسط اسرائیل بود، بحرانی شد.

ترکیه در سال ۲۰۱۱ میلادی سفیر اسرائیل را از کشور اخراج کرد و بدنبال ممانعت اسرائیل از معذرت خواهی و پرداخت غرامت مربوط به قربانیان حمله اسرائیل به کشتی ترکیه، روابط نظامی و دفاعی خود با تل آویو را ملغی کرد.

در شرایطی که سران ۲۸ کشور عضو ناتو در سال ۲۰۱۰ میلادی حمایت خود را برای راه اندازی سامانه سپر موشک بالستکی در سراسر اروپا اعلام کردند و مقامات آمریکایی نیز گفتند که این سپر موشکی برای خنثی کردن تهدیدات موشکی از خاورمیانه و به خصوص ایران طراحی شده است،‌ ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو از سال ۱۹۵۲ میلادی اعلام کرده است که این سیستم موشکی هیچ کشور خاصی را هدف قرار نمی دهد و صرفا برای اهداف دفاعی طراحی شده است.

تهران نیز تصمیم ترکیه را برای میزبانی این سامانه موشکی مورد انتقاد قرار داده و اعلام کرده است که این تصمیم موجب ایجاد تنش و منجر به پیامدهای پیچیده ای می شود.


کد مطلب: 3703

آدرس مطلب :
https://www.ccsi.ir/fa/news/3703/داوداوغلو-ترکیه-اجازه-دسترسی-اسرائیل-داده-های-سیستم-راداری-ناتو-نمی-دهد

قفقاز
  https://www.ccsi.ir